Borislav Đurić - NLP Gradionica
18529
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18529,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Borislav Đurić

Borislav Đurić, NLP trener, građanski aktivista, Izvršni direktor „Koalicije organizacija u zdravstvu u Bosni i Hercegovini“

Uz podršku svog mentora, prof. dr Lelice Todorović, osmislio je radionicu „Kakva su ti uvjerenja, takav ti je život“ koja se temelji na ličnom iskustvu da je uprkos Hemofiliji (rijetka bolest) i stečenom invaliditetu postao uspješan. Radionica je namenjena svim ljudima i cilj joj je podrška u prevazilaženju prepreka i jačanju resursa na putu uspeha. Posebno je korisna deci sa rijetkim bolestima i invaliditetom i njihovim roditeljima.

Dugogodišnji je volonter i predsjednik u Omladinskoj organizaciji „Centar“ u Mrkonjić Gradu, koja je tokom njegovog rukovođenja uspješno realizovala desetine projekata i proglašena za najboljeg organizatora volontiranja u Republici Srpskoj. (2012.)

Trenutno obavlja funkciju Izvršnog direktora  “Koalicije organizacija u zdravstvu u Bosni i Hercegovini”, kojoj je svrha unapređenje zdravstva u Bosni i Hercegovini. Uz poslove rukovođenja i zastupanja aktivno radi i na polju međunarodne saradnje, a vezano za prava pacijenata. Inicirao je: usvajanje Programa za rijetke bolesti u Republici Srpskoj, Strategije za rijetke bolesti Federacije Bosne i Hercegovine, osnivanje Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu i drugo.

Autor je studije o rijetkim bolestima u Bosni i Hercegovini. (2013.)

Bio je član u nekoliko radnih grupa kroz koje se radilo na izradi zakona, strategija i politika na lokalnom i državnom nivou, sa ciljem poboljšanja položaja djece i mladih u Bosni i Hercegovini.

NLP Praktičarski, Master i Trenerski trening uspješno je završio kod trenera Lelice Todorović.  Član je udruženja „Centar za lični razvoj, komunikaciju i liderstvo RAVNOTEŽA“ iz Republike Srbije i njegov prestavnik u Bosni i Hercegovini.