Sedma strana sveta - NLP Gradionica
656
page-template-default,page,page-id-656,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Sedma strana sveta

Lelica Todorović, doktor medicinskih nauka, u svojoj prvoj zbirci pesama i kratkih priča hrabro uranja u svet koji se proteže na četiri strane i u svoja osećanja, koja se prelivaju preko „sedme strane sveta“.

Zbirka je svojevrsni dnevnik u stihovima odnosno priči jer obuhvata period od 33 godine autorovog života. Moto knjige nam ukazuje na činjenicu da proces odrastanja nema kraja, a tkanje knjige da pred sobom imamo delo žene koja je i te kako odrasla, svesna sebe i okoline, dovoljno hrabra da se suoči sa ratom, gubicima, tugom i porazima, a da istovremeno voli i bude voljena.

Raznoliki su razlozi zbog kojih čitalac uzima neku knjigu u ruke. U slučaju da se odlučite za ovu, sa svakom stranicom plovićete rekom zvanom Emocija, čiji su sprudovi ili brzaci, u zavisnosti od toga kakav ste plivač, sledeća pitanja: u čemu je tajna suza, koje su veličine za merenje sreće, može li ratnik u jednoj ruci da drži automat, a u drugoj prolećni cvet, da li je teža samoća u ratu ili u miru, da li je moguće da je dan dugačak, a život kratak i da li zaista nismo sami, ni prvi, ni jedini, iako uglavnom zaboravljamo na božje darove i darove „dobrih vila“? Kad sklopih knjigu, pred očima mi osta Ljubav. Dobre želje upućujem i vama, dragi čitaoci!

Danijela Vulićević,
pisac i bibliotekar