Vanredni projekat 2020. - NLP Gradionica
18327
page-template-default,page,page-id-18327,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Vanredni projekat 2020.

Dragi naši pratioci,

„NLP GRADIONICA“ i „Centar za lični razvoj, komunikaciju i liderstvo RAVNOTEŽA“ nastavljaju sa svojom misijom pružanja podrške ljudima. Sada sa još više ljudskih resursa i potpuno besplatno. Nove okolnosti nameću nove teme i drugačije načine za realizaciju naše misije. Svesni da je sada mogućnost stresne reakcije kod svakoga od nas vrlo verovatna, manje ili više, zbog coronavirusa i vanrednog stanja, odlučili smo da tema bude: Upravljanje stresom i podrška zdravlju. Način na koji ćemo vam pružati podršku je putem mejla i/ili video platformi.

Početni tim naših volontera čine naši visokoobrazovani i Internacionalno priznati IANLP koučevi koji su svoja koučing znanja sticali najmanje 5 godina. Njihove oblasti koučinga su različite i oni imaju kredibilitet da vas podrže u novonastaloj situaciji. Supervizor i koordinator projekta ću biti ja.

Zašto biste nas kontaktirati?

Ukoliko osećate stres, paniku, strah ili bilo koju drugu neželjenu emociju upotrebite znanja i veštine koje imate da ih kanališete. Ukoliko vam to ne polazi za rukom, nemojte biti sami sa njima dugo. To nije zdravo za vas. Nemojte širiti strah i paniku na ljude oko sebe niti preko društvenih mreža. To nije zdravo za druge ljude. Najvažnije, to nije način da vam bude bolje, niti je u ovoj situaciji korisno za bilo koga. Sada je najvažnije ostati zdrav, pomoći drugima da ostanu zdravi ili što lakše preboleti virusnu infekciju.

Kako ćete nas kontaktirati?

Sedite i napišite mejl o tome šta razmišljate i kao se osećate u vezi sa coronavirusom i vanrednim stanjem. Zatim, šta činite da biste ostali stabilni i funkcionalni na dnevnom nivou. Imate li nekoga u okruženju ko vam je podrška ili još stresnije reaguju od vas. Mejl pošaljite na info@nlpgradionica.com i on  će biti prosleđen nekom od naših koučeva koji će vam odgovoriti. Nekima ću odgovoriti i ja. Svi vaši mejlovi će biti pažljivo pročitani i prosleđeni onom kouču za koga procenimo da vam može biti najbolja podrška u ovom trenutku. Trudićemo se da vam odgovaramo u što kraćem vremenskom periodu.

Sledeći korak

Ukoliko kouč proceni da je nekome od vas potrebna i video podrška dogovoriće detalje sa vama.

Šta nas coronavirus uči?

Na kraju, coronavirus nam svima šalje važna učenja i važno je da ih prepoznamo i usvojimo. Ukoliko to ne uradimo sada moraćemo da ponavljamo i … bojim se da bi sledeća lekcija bila teža. Najvažnije učenje za sve nas koji živimo na planeti Zemlji je da smi svi povezani i da smo svi pred coronavirusom jednaki. Da ga ne možemo ograničiti na jedan deo planete i ignorisati ljude koji u tom delu žive.

Šta je planetarni poklon?

Planeta nas podseća kako je to kad je nebo plavo a noću se vide zvezde čak i u gradovima. Kako je to kad dišemo vazduh bez mirisa i boje. Kako je to kad ne zagađujemo reke. Pogledajte današnje slike kanala u Veneciji. Planeta nas podseća kako je to čuti tišinu i pogledati u oči svojih ukućana. Daje nam priliku da shvatimo da ne moramo da jedemo ogromne količine hrane da bismo živeli. Podseća nas da nam je ona majka koja nam daje život a mi se ponašamo poput beskrajno razmažene dece koja svoje roditelje zaboravljaju i iscrpljuju do smrti. Verovali ili ne, roditelj po prirodnom pravu ima poslednju reč.

Želim vam dobro zdravlje i životnu ravnotežu,

Prof. dr Lelica Todorović, NLP Trener & Kouč